Els usuaris de la zona blava de Salou podran pagar l'estacionament a través del mòbil

El nou sistema permetrà, a més, que els ciutadans paguin exactament pel temps consumit

17.07.2015

L’Ajuntament de Salou i l’empresa concessionària de les zones blaves al municipi, Eysa, posaran en marxa el proper dilluns, 20 de juliol, una nova aplicació de telefonia mòbil que permet pagar el parquímetre d’una manera més còmoda, fàcil i econòmica. El nou servei busca facilitar l’ús i la comoditat en el pagament dels parquímetres tant als ciutadans com als usuaris d’aquest servei d’aparcament al municipi.

Redacció TINET. L’aplicació, que porta el nom d’Eysamobile, es podrà descarregar a través dels codis QR que estaran disponibles als diferents parquímetres de la ciutat a uns adhesius que estan en tres llengües (català, castellà i anglès). Els principals avantatges del nou sistema que s’implanta a la capital de la Costa Daurada, com ha explicat el regidor de Mobilitat, Marc Montagut, busquen “millorar el servei a l’usuari i facilitar que paguin  exactament el temps horari consumit, garantint que no es perdi ni un cèntim”. Els agents de mobilitat de la zona blava podran comprovar els pagaments en línia a través de les PDA.

Les avantatges d’aquest sistema se centren en els següents aspectes:

1) Més còmode, ja que es pot augmentar el temps d’estacionament des de qualsevol lloc -fins el màxim permès- sense necessitat de tornar al parquímetre a treure un nou tiquet ni haver-lo de deixar al cotxe i, també, es pot consultar quant temps d’estacionament li queda al vehicle –el sistema també està programat per enviar una alerta informant quan finalitza l’estacionament-.

2) Amb l’ús de l'aplicació es proporciona una eina per aconseguir un sistema més ràpid, ja que l’usuari podrà aparcar sense haver d’anar al parquímetre o haver de tornar al seu vehicle a deixar el justificant d’estacionament

3) Més senzill, ja que no caldrà sortir del cotxe per treure el tiquet d’estacionament i no caldrà preocupar-se per tenir canvi.

4) Més econòmic, perquè només es pagarà pel temps que s’ha fet servir l’aparcament –donat que si es marxa abans d’hora es pot recuperar l’import del temps no utilitzat.

Cal destacar que la funció d’anul·lació de denúncia també està disponible en la nova aplicació de mòbil que ja està en funcionament a d’altres poblacions, com ara a l'Ampolla.