El vídeo viral que fa conscienciar sobre les conductes de risc dels adolescents a les xarxes

13.08.2015

Un vídeo que mostra els perills per als menors del mal ús de les xarxes socials s'ha fet viral i en dos dies ja porta més de 18 milions de reproduccions. En 7 minuts s'expliquen 3 històries que demostren com de senzill és que els nens i adolescents puguin caure en un parany quan contacten amb persones que no coneixen a través de les xarxes socials.

L'autor és un youtuber de 21 anys (Coby Persin) que va voler demostrar el perill de les conductes de risc a les xarxes socials. Amb la col·laboració i l'autorització dels pares i mares dels menors, va contactar amb tres noies d'entre 12 i 15 anys fent-se passar per un altre noi de 15 anys.

Explicant coses com que s'acabava de traslladar a la zona i que els pares li havien deixat obrir-se un compte a Facebook, i amb un perfil inventat en què es veia un noi simpàtic, les noies no van dubtar a quedar amb ell o obrir-li la porta de casa sense dir res a la família. Això va passar entre 3 i 5 dies després - només - d'haver contactat amb el fals adolescents.

El vídeo de 7 minuts i en anglès posa de manifest com les aparences, el llenguatge amable per part del desconegut i la manca de reflexió combinades poden tenir conseqüències greus. Per sort, es tracta d'un experiment en què els pares i les mares acaben amb les seves filles i amb una nova oportunitat per a evitar conductes de risc a Internet. Us convidem a veure'l i a pensar-hi!