El CNL de Reus ofereix per primer cop tots els cursos dels nivells Intermedi i de Suficiència en línia

Els cursos corresponen als nivells B2 i C1 del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües

31.08.2015

Redacció TINET. El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ofereix enguany per primer cop tots els cursos dels nivells Intermedi i de Suficiència (I1, I2, I3, S1, S2 i S3) en línia amb el Parla.cat amb reduccions en la matrícula per a persones a l’atur, pensionistes, famílies nombroses, etc. Anteriorment només els cursos presencials gaudien d’aquestes reduccions, que l’any passat es van estendre als Intermedis amb el Parla.cat i que ara arriben per primer cop als nivells de Suficiència.

Concretament el CNL imparteix el Parla.cat semipresencial, amb tutoria, que permet l’aprenentatge amb el suport d’un tutor o una tutora que guia i motiva l’aprenent i aprofita els atractius materials, visuals i sonors, i tots els avantatges i recursos que proporciona el web Parla.cat (www.parla.cat).

Aquesta modalitat combina l’aprenentatge virtual de l’alumne amb només tres sessions presencials per practicar l’oralitat. Cada curs demana una dedicació per part de l’aprenent d’un mínim de 45 hores. Des d’un punt de vista didàctic, aquests cursos parteixen d’un enfocament comunicatiu de la llengua. Això vol dir que l’alumne aprèn a usar la llengua oralment i per escrit en situacions reals.

Són moltes ja les persones que han obtingut el seu títol oficial de català seguint aquest cursos, ideals per a les persones que per qüestions d’horaris o de desplaçament no poden seguir un curs presencial.

A banda, el CNL ofereix també el curs de català de nivell superior (antic D i actual C2 del MECR) tant presencial com a distància.

Les persones que hi estiguin interessades poden informar-se’n a www.cpnl.cat/reus o trucar al 977 12 88 61. Les proves de nivell i les inscripcions es faran del 21 al 28 de setembre (i a partir del 16 per a l’antic alumnat) a la seu del CNL, c. de l’Àliga de Reus, 1 (Mas Vilanova) o al Servei Local de Català de Cambrils, al Servei Comarcal de Català del Priorat o al punt d’inscripció de l’Hospitalet de l’Infant.

També està disponible, des del web del Consorci per a la Normalització Lingüística (www.cpnl.cat), un cercador de cursos molt pràctic, per nivell i per localitat, que permet trobar informació de tots els que properament s’iniciaran a tot Catalunya.