Educació i TIC de la mà amb inciatives pioneres a un institut de Catalunya

06.03.2015

El Mobile World Congress celebrat a Barcelona no ha vist, només, els darrers models de telèfons mòbils, les aplicacions més innovadores, o el software destinat a triomfar en un futur pròxim. Aquests dies, també hi ha hagut temps per a compartir iniciatives pioneres i d'èxit en què l'educació i les TIC es donen la mà. És el cas de les propostes de l'institut de Sant Cugat Joaquima Pla i Farreras que ha explicat la seva experiència amb tauletes tàctils als centres i un sistema per a l'ús  responsable del mòbil al centre.

Redacció TINET. El centre educatiu ha dut fins el Mobile World Congress la seva experiència amb les tauletes tàctils. Els alumnes fan servir les tauletes com a eina de treball, ja que hi troben recursos digitals preparats pel professorat. En aquest vídeo del Canal Terrassa Vallès podreu accedir a informació sobre aquest projecte, explicat pels mateixos protagonistes.

.

Codis de colors per a l'ús del mòbil al centre
En paral·lel a la utilització de tauletes tàctils, el centre ha posat en funcionament diferents codis perquè els alumnes sàpiguen on poden utilitzar el mòbil i amb quina finalitat. D'aquesta manera, el codi A de color blau marca que només es pot fer servir el dispositiu amb l'autorització del professorat i per a usos acadèmics i es troba en els llocs com les aules, laboratoris o tallers. El codi R de color groc marca que el mòbil es pot utilitzar per escoltar música, enviar missatges sempre que no sigui perjudicial per l'estudi i es troba en les entrades i sortides del centre i al patí. El codi S de color blau dóna permís a les sortides per mirar Internet, enviar missatges i altres. Tot i això, també hi ha un codi P de color vermell amb el qual es prohibeix el mòbil amb els exàmens sense material de consulta.

El centre fa un balanç molt positiu d'aquest codi de colors, ja que diu que ha s'han reduït les incidències amb el mòbil un 40% des del curs passat. A més, el professorat valora la iniciativa, ja que no han de requisar els mòbils, perquè no estan prohibits. Així els alumnes fan servir el mòbil de manera controlada.

Fonts:
Tot Sant Cugat
Blog de l'AMPA de l'Institut Joaquima Pla i Farreras