Duolingo arriba a les aules per incentivar l'aprenentatge d'idiomes entre els escolars

Els mestres podran controlar el progrés dels seus alumnes

14.09.2015

La popular aplicació per aprendre idiomes ha creat una nova eina destinada a les escoles perquè aquestes puguin introduir l'ús de la tecnologia en l'aprenentatge de llengües estrangeres i motivar als seus alumnes. El servei és de franc i no inclou anuncis.

DuolingoDavid Joanpere / Redacció TINET. Duolingo és una plataforma gratuïta, disponible en castellà, que permet als seus usuaris aprendre anglès, portuguès, alemany, francès i italià amb un mètode divertit i atractiu, obtenint vides i escalant nivells. Inclou exercicis de parlar, escoltar i traduir. No es tracta d'una eina completa per l'aprenentatge, ja que no es practica la conversa, però sí és una eina que permet amb 30-60 minuts diaris de pràctica assolir un cert domini.

Fins fa ben poc aquesta eina anava destinada a usuaris individuals però, ara, la plataforma ha introduït una nova funcionalitat adreçada a mestres de llengua estrangera perquè puguin complementar les seves classes amb l'ús de la tecnologia i de Duolingo.

A través d'una pantalla específica, els docents podran veure el progrés de tots els seus estudiants. Poden assignar tasques setmanals a tots els membres del grup, els quals les podran treballar individualment i al seu propi ritme. Fins i tot, es pot premiar amb punts extres a aquells estudiants que vulguin aconseguir altres metes.

Un dels avantatges de Duolingo és que ofereix un mètode personalitzat per a cada estudiant, ja que en detecta el seu nivell, els seus encerts i les seves mancances, i li configura una sessió adaptada perquè pugui millorar els seus resultats.

El servei és totalment gratuït i sense publicitat, tant per l'escola com per als alumnes, ja que la plataforma es finança fent ús dels exercicis de traducció que es proposen als usuaris avançats.