Com navegar en català, pas a pas

28.10.2014

El vostre ordinador pot interaccionar amb vosaltres en català. Les vostres carpetes  poden ser 'documents', 'imatges', 'tauler de control'... i les vostres accions seran 'anomena i desa' 'enganxa'... Aconseguir que el vostre ordinador parli en català i que, en navegar, aquest sigui el vostre idioma per defecte (i aquell que apareixerà en els ginys de detecció de l'idioma i altres característiques dels usuaris) és ben senzill. La Fundació puntCAT i Softcatalà ens ho han posat molt fàcil i ens ensenyen a fer-ho pas a pas, gràcies a un seguit de recursos que hem reunit aquí.

Aconseguiu que l'ordinador i els dispositius mòbils intreactuin amb vosaltres en català amb el catalanitzador de Softcatalà. Es tracta d'un programa que podeu descarregar de franc. N'hi ha versions pels diferents sistemes operatius: windows i Mac. Per Linux, android i iOS (aquests dos darrers per a dispositius mòbils) ofereixen una guia pràctica i detallada de configuració en català dels diferents aparells i dispositius.

Aquesta eina tan pràctica i senzilla d'utilitzar ha estat integrada al web Navega en català de la Fundació puntCAT. A més de recursos i tota mena d'explicacions, la pàgina informa de la campanya per a promoure la catalanització de la navegació i del dispositius de connexió a Internet. La campanya inclou la posada a l'abast dels usuaris que tinguin un lloc web propi d'una barra informant d'aquesta iniciativa als visitants per tal de difondre-la. El giny incorpora un comptador que indica el nombre d'usuaris que han catalanitzat la seva navegació. Instal·lar-lo us donarà l'opció a obtenir un domini .cat gratis durant un any.

La web us permet fer la catalanització del sistema i del navegador amb un instal·lador automàtic o bé fer una configuració manual.

L'instal·lador automàtic detecta el navegador i el sistema operatiu que es fa servir i directament recomana descarregar a la versió òptima de l'instal·lador per a la combinació particular de cada usuari. La configuració manual permet fer el procés a mà o baixar una versió diferent a la suggerida per l’instal·lador automàtic.

Trobareu tota la informació sobre la instal·lació en aquest apartat del web

El lloc web disposa, també d'un apartat de vídeos amb senzills tutorials per posar-vos-ho més fàcil. Aquest que us deixem explica el sentit i l'objectiu de la campanya Navega en català.