Com disposar de la versió en català de Telegram

09.06.2015

Softcatalà ha desenvolupat un petit programa per ajudar als usuaris catalanoparlants de Telegram a tenir l'aplicació en la seva llengua. La traducció, realitzada per voluntaris i disponible des de 2014, no ha estat implementada oficialment i de sèrie en l'aplicació de missatgeria instantània.

Robot de Softcatalà a TelegramRedacció TINET. La traducció al català de Telegram està enllestida des de febrer de 2014, però els desenvolupadors del projecte no la inclouen a l'aplicació. El procediment per a poder aplicar la traducció catalana és força complex i això dificulta que els usuaris puguin gaudir de l'aplicació en català. És per aquest motiu que Softcatalà ha posat en funcionament un robot que facilita la instal·lació del paquet de llengua catalana, mentre Telegram no afegeixi el català de sèrie a l'aplicació.

Les tasques de traducció al català del Telegram es realitzen des de la plataforma Transifex amb la col·laboració de traductors voluntaris. Hi han participat, entre molts altres, membres de Softcatalà i de Tradu.cat.

Robot per a configurar el Telegram en català

Softcatalà ha desenvolupat un petit programa que facilita la configuració en català del Telegram per a l'Android, iOS i Windows Phone. Pròximament, també permetrà catalanitzar la versió d'escriptori de l'aplicació.

Per a catalanitzar el Telegram, només cal enviar un missatge a l'usuari del Telegram @softcatala i indicar la plataforma emprada: Android, iOS o WindowsPhone. Tot seguit, el robot envia a l'usuari el paquet de llengua catalana, les instruccions per a poder-lo aplicar i, finalment, el convida a fer-ne difusió al Twitter.

Quant al Telegram

El Telegram és una aplicació de missatgeria instantània, senzilla i gratuïta, similar al WhatsApp. Es pot usar en tots els aparells simultàniament i inclou característiques avançades com ara xifratge dels missatges, xats secrets i noms d'usuari. El programa permet enviar missatges, fotografies, vídeos i fitxers de qualsevol tipus. També permet crear grups de fins a 200 persones.