Celebrem el dia d'Internet recordant els 20 anys d'història de TINET a casa nostra

15.05.2015

A TINET hem celebrat el dia d'Internet d'una manera molt especial recordant que, enguany, complim 20 anys de vida. Volem que recordeu amb nosaltres aquestes dues dècades des que vam començar a connectar-nos a través d'Internet. Per això hem creat una cronologia interactiva que us convidem a fer vostra.

Redacció TINET. A la cronologia hi trobareu els fets més destacats de la història d'Internet i també de la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona. El recorregut temporal s'inicial l'any 1969 amb la primera xarxa d'ordinadors connectats entre sí, coneguda com ARPANET. Aquesta xarxa sorgida als Estats Units està considerada la precursora d'Internet.

Les fites relacionades amb la creació i creixement de l'ús d'Internet al món es combinen amb els esdeveniments lligats al naixement i l'evolució, fins l'actualitat, de TINET. El projecte va gestar-se durant les Jornades Univerciutat celebrades l'abril de 1995 a la URV,  amb una videconferència i l'accés lliure dels ciutadans -per primer cop- a Internet. El mes de maig van començar a fer-se les primeres passes per a què TINET veiés la llum i els habitants de les nostres comarques fóssin dels primers de tot l'Estat a accedir i utilitzar Internet. El 16 d'octubre de 1995, TINET començava a donar servei als ciutadans.

La cronologia visual que trobareu us permet avançar linialment per la banda superior a través de les imatges  i les fletxes laterals, o bé escollir el tram del recorregut temporal que us interessa i ampliar-lo, des de la barra del temps que hi ha a la part inferior. Aquesta és una eina interactiva en què vosaltres decidiu com voleu navegar pel recorregut que us proposem. El trajecte no està tancat i anirà creixent amb noves fites i esdeveniments per a completar aquesta mirada retrospectiva als 20 anys de la nostra història plegats.