Cambrils presenta un nou servei de WIFI gratuït

Es calcula que el servei comptarà amb 110.000 usuaris i es realitzaran unes 650.000 consultes anuals

17.06.2016

Redacció TINET. El projecte ‘Cambrils Connecta’ té per objectiu dotar de xarxa Wi-Fi al municipi, i per tant, crear un canal d’accés a la informació, productes i serveis de Cambrils, tan als residents com als visitants. A través d’aquest servei, els usuaris podran accedir a tota la informació municipal i dels comerços adherits, amb la qual cosa, la proposta facilita l’accés a la informació municipal i l’oferta cultural, turística, gastronòmica i comercial alhora que es potencia el sector comercial i turístic i es potencien i despleguen els serveis intel·ligents al municipi. A partir d’aquí, aquells que vulguin accedir a Internet i navegar en d’altres llocs web, necessitaran disposar dels tiquets que donen accés gratuït i que es poden obtenir en els comerços adherits a la campanya.

La normativa en matèria de telecomunicacions fa molt difícil que l’administració municipal pugui oferir aquest servei directament a la ciutadania. És per aquest motiu que, s’ha optat per la col·laboració público-privada per oferir un servei que, a la vegada, tingui un retorn per a l’economia local. A través d’aquest servei l’usuari tindrà informació rellevant de la ciutat com l’agenda, l’actualitat, el temps, què visitar o com desplaçar-se i alhora, de l’activitat econòmica local: comerços, restaurants, bars, promocions del comerç. Per tot plegat, es calcula que es comptarà amb 110.000 usuaris anuals i que es realitzaran un total de 650.000 consultes en un any.

Per accedir a aquest servei, els usuaris podran obtenir tiquets de navegació que oferiran els comerços associats a la campanya els quals disposaran d’un identificatiu que podran posar als aparadors”. Els usuaris podran gaudir d’aquest servei al llarg de la façana marítima, així com als parcs públics (Pescador i Pinaret) i al Barri Antic, Plaça de la Vila i Passeig Albert.

El servei compta ja amb 1.500 connexions setmanals

El servei es va posar en marxa de forma experimental per la Fira de Cambrils. Tot i no haver-se presentat oficialment, ha comptat amb puntes de 1.500 connexions en una hora que s’han estat navegant una mitjana de tres minuts i mig. Els serveis més consultats pels usuaris han estat l’agenda i el temps. En quarta posició es troben les ofertes comercials.