Artistes i celebrities impulsen Tidal, una nova plataforma de música online

31.03.2015

Madonna, Rihanna, Beyonce i Jay Z es troben al capdavant de Tidal, un nou servei de streaming que es presenta com la primera plataforma propietat dels artistes, que ofereix música i vídeo. El servei -de funcionament semblant a Spotify- està basat en la subscripció i proporciona música i vídeo que els usuaris poden reproduir en els ordinadors, tauletes i telèfons intel·ligents o escoltar sense connexió.

Redacció TINET / Agències De moment, la plataforma ofereix subscripcions mensuals de 10 dòlars, per a una qualitat de so estàndard, i de 20 dòlars "sense pèrdua de qualitat i de so d'alta fidelitat." Podeu accedir a través de tidal.com

Kanye West, Daft Punk, Alicia Keys, Jack White i Nicki Minaj també es troben, també, entre els artistes que han anunciat -en un esdeveniment de la ciutat de Nova York aquest dilluns- que són copropietaris del servei que es va posar en marxa a l'octubre i que ara s'ha volgut publicitar. Keys va dir que els artistes esperen que aquest projecte "canviarà per sempre el curs de la història de la música" i garantirà la viabilitat de la indústria.

Les "celebrities" - que també inclouen  Jason Aldea, Usher, membres d'Arcade Fire i deadmau5 - van sortir a l'escenari a Manhattan per explicar en primera persona aquest projecte. "Ens hem reunit amb una sola veu amb l'esperança que avui serà un altre d'aquests moments històrics, un moment que canviarà per sempre el curs de la història de la música. Avui anunciem Tidal, la primera plataforma de música i entreteniment a tot el món que és propietat dels artistes", va dir Alícia Keys.

Chris Martin de Coldplay i Calvin Harris van aparèixer a través de vídeo i en són també copropietaris."La nostra missió va més enllà del comerç, que va més enllà de la tecnologia. La nostra intenció és preservar la importància de la música en les nostres vides", va dir Keys. "La música és el llenguatge de l'amor, del riure, de desamor, de misteri. És cert sense cap dubte, el llenguatge del món real, i universal." Podeu veure en aquest vídeo l'explicació sobre aquest nou servei que es va fer aquest dilluns passat a Manhattan.