Quan accedeixes al web de TINET et diu que la connexió no és privada?

En ocasions alguns usuaris, quan inteneten accedir al web de TINET, els apareix un missatge d'alerta sobre la fiabilitat o la seguretat de la connexió amb el lloc web i els bloqueja l'entrada. Això és a causa del navegador web o del sistema operatiu de l'usuari, que té problemes per identificar com a vàlids els certificats emesos per l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), utilitzats per TINET. Per tant, els mateixos usuaris que els hi passi això els hi passarà exactament el mateix quan intentin accedir a altres webs d'institucions públiques catalanes (urv.cat, gencat.cat, dipta.cat...).

En aquests casos el bloqueig en l'accés al web en qüestió es pot solucionar ràpidament des del mateix navegador amb una excepció de seguretat. En el missatge de bloqueig sol aparèixer una opció per veure més detalls o opcions avançades, que una vegada desplegada o oberta inclou l'opció de visitar el web de totes maneres. En qualsevol cas, us recomanem instal·lar les claus públiques emeses per l'AOC i així podreu navegar sense problemes per al web de TINET i la resta de webs del sector públic català.

A continuació us mostrarem diversos exemples de missatges que es donen en navegadors de diversos sistemes operatius, ja sigui d'ordinadors o dispositius mòbils.

Safari per a ordinadors amb sistema operatiu MacOS

Pas 1. Quan es vol accedir al web de TINET a través de Safari, en ordinadors MacOS que no reconeixen les nostres claus públiques, apareix el missatge inclòs en la imatge de sota. En aquest cas, cal prémer el botó "Mostra detalls".

Missatge de connexió no segura a Safari MacOS

Pas 2. Prem sobre l'opció "Visita aquest lloc web", que trobaràs al final del text en el qual es mostren els detalls.

Missatge ampliat de connexió no privada a Safari MacOS

Pas 3. L'ordinador et demanarà, a través d'una finestra de diàleg, la confirmació per visitar el lloc web. Has de prémer el botó "Visita lloc web".

Confirmació per a visitar el lloc web amb Safari MacOS

Pas 4. Per últim, l'ordinador et demanarà que confirmis l'acció afegint la contrasenya de l'ordinador.

Confirmació per contrasenya per a visitar el lloc web amb Safari MacOS

Tornar amunt

Safari per a dispositius mòbils amb sistema operatiu iOS d'Apple (iPhone i iPad)

Pas 1. Quan es vol accedir al web de TINET a través de Safari, en dispositius mòbils amb iOS que no reconeixen les nostres claus públiques, apareix el missatge inclòs en la imatge de sota. En aquest cas, cal prémer el botó "Mostra detalls".

Missatge de connexió no privada a Safari iOS

Pas 2. Prem sobre l'opció "Visita aquest lloc web", que trobaràs al final del text en el qual es mostren els detalls.

Detalls del missatge de connexió no privada a Safari iOS

Pas 3. Cal que confirmis l'acció prement l'opció "Visita lloc web".

Confirmació per visitar lloc web amb connexió no privada a Safari iOS

Tornar amunt