Instal·lació de les claus públiques en ordinadors Mac

Pas 1. Descarrega't les claus públiques (conegudes també com a certificats) a l'ordinador i executa els fitxers per instal·lar-les. L'ordinador et pot demanar la contrasenya d'administració (del mateix ordinador) per autoritzar la instal·lació.

Pas 2. Un cop instal·lades les claus públiques, se t'obrirà el Clauer (Llaveros, en castellà) de l'ordinador. Has de buscar EC-Sector Públic entre el llistat de certificats. (En cas que no se t'obri automàticament, pots buscar el Clauer (o Llaveros) a través del Finder -el cercador de l'ordinador-).

Descarrega les claus públiques i instal·leles. Se t'obrirà el Clauer de l'ordinador, secció Certificats

Pas 3. EC-SectorPúblic apareixerà acompanyat d'una nota en color vermell que indica que no és fiable (Apple té problemes per reconèixer els certificats emesos per l'Administració Oberta de Catalunya). Prem dues vegades sobre EC-SectorPúblic per obrir-lo.

Obre el certificat EC-SectorPúblic

Pas 4. Desplega l'Opció Confiar que es troba just a sota de les dades del certificat i de la nota en color vermell.

Desplega l'opció Confiar

Pas 5. En el primer desplegable, on diu "A l'utilitzar aquest certificat", selecciona-hi Confiar-hi sempre. Si et demana guardar els canvis o confirmar l'acció en cas que se't demani la contrasenya.

Selecciona Confiar sempre en el primer desplegable

Final. Si s'ha procedit correctament, el certificat EC-SectorPúblic deixarà d'aparèixer en vermell i es marcarà com a fiable. En el cas que s'instal·li el correu de TINET a través de l'aplicació Mail, poden aparèixer automàticament dos certificats nous (pop3.tinet.cat i smtp.tinet.cat) que dependran d'EC-SectorPúblic. En aquest darrer cas, ambdós certificats hauran d'aperèixer automàticament com a fiables.

El certificat EC-SectorPúblic actuara com a certificat mare de certificats per als servidors de correu de TINET