Instal·lació de les claus públiques en dispositius mòbils iOS (iPhone i iPad)

Pas 1. Des del navegador Safari del mateix dispositiu mòbil, descarrega't la Clau Entitat Certificadora CatCert (prement sobre l'enllaç). Al prémer, t'apareixerà una finestra de diàleg en la qual hauràs de permetre l'obertura de la configuració del dispositiu.

Permetre obrir la Configuració iOS

Pas 2. Prem sobre l'opció Instal·la situada a la part superior dreta. Si no t'apareix aquesta opció (a partir d'iOS 12.2), cal que vagis a pantalla principal de Configuració (Ajustes) on trobaràs, a l'inici, l'opció "Perfil descarregat" (passats 8 minuts, aquesta opció desapareixerà).

Instal·lació del certificat a iOS

Pas 3. El dipsoitiu et requerirà que introdueixis la contrasenya del dispositiu, com a mesura de seguretat.

Cal que l'usuari indiqui el codi de seguretat del dispositiu

Pas 4. Torna a prémer sobre l'opció Instal·la.

L'usuari ha de tornar a prémer a Instal·la

Pas 5. De nou et demanarà que confirmis la instal·lació del certificat.

Cal confirmar la instal·lació del certificat

Pas 6. Un cop s'hagi verificat el certificat amb la instal·lació (apareixerà la paraula Verificat en color verd), prem sobre l'opció Fet situada a la part superior dreta.

Una vegada verificat el certificat, cal prémer a Fet

Pas 7. Repeteix el passos anteriors amb la descàrrega i la instal·lació de les Claus EC-SectorPúblic (prem sobre aquest enllaç des del navegador Safari del mateix dispositiu mòbil).

Pas 8. Una vegada instal·lades les claus públiques, cal que vagis a la secció Configuració (Ajustes, en castellà) > General > Informació. En aquest apartat has d'entrar a la darrera opció que és Certificats de confiança o Paràmetres de confiança dels certificats, depenent de la versió del sistema operatiu iOS.

Parametres de confiança dels certificats

Pas 9. Una vegada dins, t'ha d'aparèixer el certificat arrel EC-ACC. Per defecte vindrà desactivat i caldrà que l'activis a través del botó interruptor. Si no t'apareix EC-ACC, caldrà que tornis al pas 1 ja que no hauràs instal·lat correctament les claus públiques.

Cal activar el certificat arrel EC-ACC

Pas 9. Amb l'activació del botó interruptor t'apareixerà una finestra de diàleg en la qual hauràs de prémer Continuar.

L'activació del certificat cal confirmar-la

Final. La instal·lació manual del certificat ja està finalitzada. Si volies configurar el correu de TINET en el teu dispositiu i necessites un cop de mà, trobaràs el manual de configuració a la secció Ajuda.